Degustatieruimte Sint Bernardus

Voor de brouwerijen Sint Bernardus te Watou diende boven op de uitbreiding van de brouwerij een degustatieruimte te worden opgetrokken. Architect Paul Lecluyse deed beroep op SEC bvba voor de stabiliteitstudie van deze constructie. Hij had daarbij de uitdrukkelijke wens de constructie uit te voeren in hout. Het  open en luchtig geheel met een bouwkundig concept gereduceerd tot het minimale maakt van dit gebouw een zowel serene als uitdagende realisatie. De degustatieruimte bevindt zich op het dak van de nieuwe brouwerijgebouwen (vloer op 15 m boven het maaiveld) en biedt een prachtig zicht op het weidse landschap van Watou. De constructie werd uitgevoerd door De Noordboom. Alle plannen werden met behulp van de software van HSBCAD uit Drongen tot in het kleinste detail uitgewerkt. Op deze wijze kon de constructie binnen een zeer beperkte tijdspanne, als een meccano, worden opgetrokken. 

Het Sint-Bernardus bier zal in deze nieuwe degustatieruimte, zo mogelijk, nog beter smaken.